0622374467 info@goedereede1.nl
Selecteer een pagina

Duurzaamheid

Er wordt veel geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo heeft het pand vanzelfsprekend zonnepanelen, een zeer goed geïsoleerde schil en is het voorzien van vloerverwarming en -koeling middels aardwarmte en warmteterugwinning. Het pand krijgt dan ook van RVO een groenverklaring. Dit resulteert in een goed verhaal naar uw relaties en een uitstekend werkklimaat.

Hoge isolatie

Het pand heeft een zeer goed geïsoleerde schil. De wanden zijn sandwichpanelen (SAB W-150) en hebben een warmteweerstand (Rc) van 7. Het dak zelfs 8! Deze waarden worden normaalgesproken toegepast in geconditioneerde voedingsmiddelenindustrie en diverse soorten koelcellen. De isolatiewaarde is respectievelijk 55% en 33% beter dan voorgeschreven volgens huidige bouwbesluit. Na oplevering zullen er thermische foto’s worden gemaakt om de kwaliteit van de schil te borgen.

Recyclebare dak- en gevelpanelen

De dak- en gevelprofielen zijn duurzaam, gaan lang mee en zijn 100% te recyclen. Ze worden in de fabriek op maat gemaakt en dat geeft daardoor vrijwel geen bouwafval. Op de bouwplaats wordt alles met schroeven gemonteerd en zijn ze geheel demontabel. Tijdens de levensduur is het gebouw met relatief eenvoudige middelen aan te passen aan een andere functie. Dat verhoogt de levensduur van het gebouw in zijn geheel. Door het lage eigen gewicht van sandwichpanelen en geprofileerde staalplaat volstaat een lichte constructie en fundering. Doordat de staal producten na sloop worden gerecycled, is ook de hoeveelheid sloopafval nihil. Het staal kan worden ingezet als grondstof in plaats van te worden afgedankt. Staal kan namelijk steeds opnieuw worden gerecycled zonder teruggang in eigenschappen of prestaties. Het is geen downcycling, maar juist upcycling.

Natuurlijke elementen

In het ontwerp hebben we gekozen voor Vandersanden Vecto bakstenen. Deze zijn het resultaat van natuurlijke elementen klei, zand, water, lucht en vuur. Synthetische producten of chemische behandelingstechnieken komen er niet aan te pas. Daarnaast is er geen afval: 100% grondstof = 100% baksteen. Het rendement van de productie van gevelstenen is dus 100% en de afvalstroom is 0. Het gebruikte grondwater circuleert in een gesloten kring. Er wordt dus geen enkele liter industrieel afvalwater geloosd. Het enige afval is het beperkte afval van de verpakking.

Zeer weinig afval

Gevelstenen worden verpakt in zeer dunne plastiekfolie (polyethyleen) om de stenen bij elkaar te houden en ongevallen bij transport en op de werf te voorkomen. Het totale gewicht van het  verpakkingsmateriaal is minder dan 1% van het gewicht per pak stenen. Hoe weinig het ook is: toch vinden we het belangrijk om het verpakkingsplastic in te zamelen en te recycleren. Via het project Clean Site System  krijgen aannemers hier inzamelzakken op de bouwplaats. Deze zakken worden weer ingenomen en gerecycled. Bakstenen worden gestapeld op pallets van 100% onbehandeld hout. Als lid van VAL-I-PAC zorgen we er bovendien voor dat de pallets via een innamesysteem worden gerecycled.

Zonnepanelen

Om het pand te voeden wordt geïnvesteerd in 360 zonnepanelen. Hierdoor is het pand energieproducerend en heeft het een EPC<0. 

Laadpalen elektrische auto’s

Vanzelfsprekend wordt er een voorziening gemaakt voor het opladen van elektrische auto’s.

Bodemenergiesysteem

Het hele pand is voorzien van vloerverwarming; Op de begane grond en op de verdiepingsvloer in de gevlinderde vloer. De warmte en koeling worden opgewekt middels een gesloten aardwarmtepomp.

Warmteterugwinning

De balansventilatie is uitgevoerd met warmteterugwinning. De energievraag is dan ook bijzonder laag en het werkklimaat uitstekend!

Flexibele installaties en wanden

Alle installaties en wanden zijn flexibel opgebouwd. Vloerverwarming wordt in zones van meerdere lussen aangelegd, elektra en data lopen in verplaatsbare kabelgoten aan het plafond. De binnenwanden zijn systeemwanden en hierdoor eenvoudig verplaatsbaar.

Duurzaam hout

Al het gebruikte hout heeft een FSC-keurmerk.

Domotica

De gehele E-installatie wordt aangestuurd middels domotica. Alle verlichting is LED, aangestuurd door o.a. lichtvraag en aanwezigheidsdetectie.

OV

Binnen een straal van 300m is een bushalte aanwezig met een frequente dienstregeling. Het station op ongeveer 1 km.

Geef ons tips!